GREKLAND 29 april

Nu har vi äntligen kommit igång med allt här på Kreta, så nu kanske jag har lite tid att skriva här också! :) Har knappt varit här i två veckor men vi har ändå hunnit med hur mycket som helst. Om vi tar allt från början....
 
17 april skulle några av oss åka mot Kreta med en mellanlandning i Paris. Vi möttes på flygplatsen i Paris, som förövrigt var jättetråkig och jättesvår att hitta i. Tillexempel var man tvungen att åka upp med ruklltrappan för att komma neråt?? Tillsist hade allihopa (Spa karin, Fitness Frida och Mathilda, och jag, Anton och Lovisa från Mini Land) hittat varandra så landade vi i Kreta mitt i natten. Hotellet hade dock bara skickat två små taxibilar för att hämta upp oss....Vi var ändå sex personer och alla har packning för sex månader frammåt, så i den andra bilen såg det ut såhär:
 
 
Tog ungefär 1,5 timme från flyget till Makrigialos där vi bor och på plats väntade Sascha,våran lead, och Kicki som är spa lead. Alla bor två och två i små lägenheter alldeles brevid varandra så det är väldigt bra :) Hotellet hade köpt frukost och blommor till oss och hade bäddat så var såå fint när vi kom! :)
 
Första veckan innan hotellet hade öppnat skulle vi förberda allt innan gästerna kom. Bara ett problem....Eftersom de var påsk så var ALLA greker på hotellet lediga så det fanns ingen som kunde berätta vart alla saker fanns, nycklar, kläder, städning osv..Men vi gjorde de vi kunde, så två dagar innan öppning fixades hela hotellet iordning. Sen kom även Trine hit, som ska jobba med oss, samt en till Anton som har praktik här! Vi firade påsken med grekisk lamm, kinderägg och Harry Potter marathon, hunnit se de fyra första så får se klart de andra sen.
 
Men mitt i allt hade jag och Lovisa låst in båda våra nycklar i lägenheten! Gick till hotellet (tar ca 10 min) för att hämta en extra nyckel, den passade inte och hotellet var då stängt eftersom de var så sent. Fick sova hos de andra så länge så hämtade vi en annan nyckel morgonen efter.....och den passade inte heller? De visade sig då att nyckeln satt på insidan av dörren och därför inte gick att öppna. Två tekniker från hotellet fick därför komma och BRYTA upp dörren och var rätt arga på mig och Lovisa, meeen vi köpte en tårta till dem som tack så blev dom glada igen! :D
 
Innan öppning fick vi i Mini Land information om transfern. Eftersom att det är så långt från flygplatsen till hotellet, tar ca 2 timmar och 20 minuter med buss, så ska alla bussar stanna halvvägs så att man kan äta osv. Så på torsdag stod vi reda att välkomna gästerna på flygplatsen, hjälpte dem att checka in där (super smidigt, så kan man gå direkt till sitt rum när man är framme!) hjälpte dem på bussen, pratade på om Kreta, olivträd,  och såklart L.ollo och B.ernie. Hade turen att få en helsvensk buss så behövde inte försöka mig på danskan den här gången i alla fall ;) Allt gick bra, även om  det var väldigt mycket att göra, många frågor att svara på och lite problem att lösa!
 
 
Så i fredags drog arbetet igång på riktigt med aktiviteter hela dagen och avslutades med minidisco på kvällen. Var såhär snygga:
 
 
I måndags var vi "lediga" meen då skulle vi upp tidigt för att åka till Sitea och äntligen fixa kontrakt och bankkonto. Precis som i Spanien så tar allt vääääldigt lång tid men fem timmar senare var allting öntligen fixat :) Medans vi väntade han vi strosa runt i Sitea som var en väldigt mysig stad!
 
Tyvärr har Sascha blivit sjuk så blir mycket jobb idag, men går nog bra! Hört att det är några barn som har fått magsjuka så hoppas att det inte sprider sig :S
 
Det är ungefär som en varm svenks sommar här nu, blåser endel och är lite kallt på kvällen men varmt i solen! Blev ett väldigt långt inlägg nu, förhoppningsvis har jag tid att skriva snart igen!
 
//Frida
 
 

RSS 2.0